2022.03.26.

Mi a feromon – pheromone

Mi a feromon – pheromone?

A feromon pheromone a görög pheran-átvitel és a horman-izgatni szavakból ered.

A feromonok a természetben megtalálható kémiai vegyületek, melyek egyaránt jelen vannak a rovarokban, az állatokban, és az emberekben is.

mi a feromon pheromone

A feromon, szexuális illatanyag, anélkül ejt szerelembe minket, hogy bármit is észrevennénk.

A számunkra vonzó személy közelében agyunk jelez: “ő az Igazi!”. Ezután a szerelem mély vermében találjuk magunkat, ahonnan akár évekig sem mászunk ki. Nem is nagyon akarunk szabadulni ebből a kellemes csapdából, hiszen mindenhol jó, de legjobb kedvesünk közelében. Imádod kedvesed szemét, mosolyát, de legelsőnek bőrének illatába szeretsz bele. Ha agyadnak “tetszik” kiszemelted feromonja, zöld jelzést ad a gyöngéd érzelmeknek. Ha szexuális illatanyaga alapján illik hozzád a szemrevaló illető, a többi már csak rajtatok múlik.

Szerte az élővilágban fontos szerepük van, mint a kommunikáció legelső formái. Segítik az állatokat a területük megjelölésében, a társak felismerésében és a nemi érdeklődést is jelzik. Bizonyos emberek a természetes feromonjaiknak köszönhetően mindig a figyelem középpontjában állnak, még akkor is ha nem jóképűek vagy gyönyörűek.

Kutatók felfedezték, hogy a feromonok fontos szerepet játszanak az embereknél is. A feromonok irányítják a nemi viselkedésünk, és a tesznek vonzóvá mások számára. Az első ilyen felismert feromon az Androstenone volt.

Hogyan működnek a feromonok?

Egy ideig a tudomány azt hitte, hogy az emberek elvesztették az evolúció során a feromonok tudatos felismerésének a képességét. Azonban kutatók felfedezték, hogy ez a képessége az emberben még mindig létezik. A Coloradoi és Utahi Egyetem tudósai felfedezték a feromonok észleléséért felelős szervet az orrban, ami a VNO (Vomeronasal Organ). A VNO szerepe az orrban a feromonok pontos érzékelése. Ezt a felfedezésüket tudományos kísérletekkel is bizonyították.

Az orr belső részébe különböző műszereket helyeztek. Ezek a berendezések mérték a sejtek tevékenységét. A mérésekkel megállapították, hogy a sejtek reagálnak a feromonokat tartalmazó levegőre. Ezekkel a kísérletekkel férfi feromonokkal előidéztek tudatalatti nemi ingereket nőkben.

A feromonok tudatosan nem érzékelhetők az emberi orr számára, mivel illatuk nincs.
Hogy mégis miért vonzották a kísérletek során a nőket a férfi feromonok?
Mert a feromonok a VNO segítségével az orron át stimulálják a hypotalamuszt, vonzódást, nemi vágyat, testi és lelki vonzalmat okozva.

A feromonok láthatatlanok, észre nem vehetők, és mégis a tudatunkon kívül befolyásolják a párkapcsolatainkat. Vonzódást, ellenszenvet, vágyat, izgalmat, nyugalmat váltanak ki, és ezzel befolyásolják mindennapjainkat.
A testünk által termelt feromonok a legtöbb embernél nem elegendőek a megfelelő biológiai reakció kiváltásához. Ha szeretnénk növelni szexuális kisugárzásunkat, külső forrásból kell pótolnunk a feromonokat, melyhez ideális az FM parfümökben oldott feromon.

Az állatvilágban a feromonok szerepe:

A másik nem egyedei által termelt feromon segítségével találnak párt akár több kilométeres távolságból a lepkék és más repülő rovarok. Feromon segítségével tartja együtt a kirajzó dolgozókat a méhek fiatal királynője, feromon hatására választják el kicsinyeiket a patkányok, feromon dönti el, hogy melyik társát választja párjául a hörcsög, feromon jelzi az elefántoknak a dominancia-sorrendet. A feromonok nagyon elterjedtek az állatvilágban, nagyon sok állatfajra sikerült már bebizonyítani, hogy feromonok befolyásolják a viselkedésüket.

Eddig azonban az ember kivétel volt, emberi feromon létezésére és hatására mindeddig nem volt tudományos bizonyíték. Szaglásunk túl gyenge ahhoz, hogy a feromonokat illatként észleljük.

Federico Mahora Pheromone parfüm vásárlásról információt ITT találsz »

 

Mi a feromon pheromone

Facebook
Facebooktwitterpinterest
Show
Hide